3 tips för att komma igång med att motionera

Vi vet alla hur viktigt det är med motion och att röra på sig. Våra kroppar är skapade för rörelse och vi presterar faktiskt bättre när vi är aktiva. Men är man ovan vid träning kan det vara svårt att komma igång, så här kommer tre tips.

1. Lägg träningskläderna över väckarklockan på morgonen, så att du måste gräva igenom högen innan du kan stänga av alarmet. Samtidigt som du säkert vaknar av letandet blir du direkt påmind om att du ska upp och träna.

2. Mät eller logga träningen med hjälp av en stegräknare, app eller träningskalender. Detta är ett enkelt sätt att få en överblick över när du senast tränade och hur mycket. I de flesta appar kan du också lägga till vänner som kan hjälpa och heja på dig.

3. Börja försiktigt, nej börja ännu försiktigare. Är du helt ovan vid att träna kommer det ta ett tag innan din kropp förstår vad du håller på med. Så istället för att börja med 3 timmar i veckan. Börja med 10 minuter tre gånger i veckan och öka successivt, det kan låta lite men gör du det till en vana så kan det göra under på sikt.

promenad